5:2 fastekuren - 3 gode opskrifter på morgenmad på 250 kalorier

Det er vigtigt at have indkøbt nogle gode ingredienser på fastedagene. Husk, at du som mand ikke må få mere end 600 kalorier og som kvinde er det 500 kalorier.

5:2 fastekuren er en evidensbaseret fastekur, som som der er evidens for. Det kan give nedsat risiko for kræft, nedsat risiko for kredsløbssygdomme, forbedret kognitive evner og forbedret modstand over for Alzheimers syndrom.
Det er derfor klart den bedste langsigtede anbefaling i forhold til at sikre et længerevarende vægttab og dernæst at holde vægten.


Læs med her : 5:2 kuren for begyndere

Læs med her Tab 25 kg med 5:2 fastekuren


Min erfaring er klart, at den bedste fordeling af de 500 tilladte kalorier på en dag er at få et godt solidt morgenmåltid og frokost ELLER morgenmad og aftensmad. Lad være med at springe morgenmaden over. Det giver utilpashed og hovedpine i løbet af ganske få timer. Jeg har gjort det nogle gange, men det kan på ingen måde anbefales. Det er nødvendigt for langt de fleste aktive mennesker at starte dagen med et måltid.

Min erfaring er, at mæthedsfornemmelsen holder længere, hvis morgenmaden er fuld af protein skyllet ned med masser af vand, kaffe eller te.

Jeg har ikke meget tid om morgenen og har en stor familie, der skal op og sendes i skole. Der er derfor travlt om morgenen.

5 gode opskrifter til 5:2 morgenmaden

Scrambled egg

Steg 2 æg på panden med en lille håndfuld hakkede løg og 3-4 grønne spinatkugler. Det bliver et inferno af indbydende farver. Smag til med groft salt. Spis 4-7 hakkede mandler til.

Havregrød

Sæt 50 g havregryn i blød aftenen før inden du går i seng, så udvides grynene og fylder mere i maven næste dag. Kom det hurtigt i mikrobølgeovnen og det er færdig på 2 minutter. Spis eventuelt en håndfuld bær til ELLER 4-7 hakkede mandler ELLER hørfrø. Kombiner selv med andre muligheder,  MEN husk at holde dig på cirka 250 kalorier.


Smoothie med blåbær og jordbær

200 g letmælk blendes med 50 g blåbær eller 75 g jordbær. Sødes til med sødestof. Et groft stykke knækbrød spises til. En smoothie er rigtig god, hvis du ikke har meget fysisk aktivitet i løbet af dagen. Smager utroligt godt og giver en mental god fornemmelse af velvære og overskud



Giv meget gerne nye idéer og inspiration i kommentarfeltet, hvis du har nogle flere gode opskrifter.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar